HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Karo Yer döşemesi Nedir?

18-08-2022 19:57
Karo Yer döşemesi Nedir?

Karo yer döşemesi; dekoratif zemin karo taşı olarak da bilinen bahçe, balkon gibi iç ya da dış mekanlarda kullanılabilen bir zemin kaplama çeşididir. Farklı desenlere sahip bu dekoratif yer döşeme taşları yaşam alanlarının peyzajının güzelleştirilmesi için kullanılmaktadır. Wash beton zemin kaplama karo taşı olarak da bilinen bu ürünler yer döşemesi için muazzam bir seçenektir.

Karo Yer Döşemesi Nedir?

karo döşeme

Dekoratif karo taşı zemine uygulanırken zeminde farklı desenler oluşturularak uygulanır. Örneğin bir açık bir koyu renk kullanılarak zeminde kontrast yaratmak isteyen kişiler karo yer döşeme modellerinin farklı seçeneklerinden faydalanabilir. Siyah, beyaz, kırmızı, krem ve daha bir çok renk seçeneği ile çakıl taşlarının karma renklerinden oluşan yer karolarını aşağıda bulabilirsiniz. Aşağıda karo yer döşeme modellerini detaylıca görebilirsiniz.

İç ve dış mekan zeminlerinin peyzajı için her sene yeni model ve tasarımlar oluşturulmaktadır. Yer taşları da bu noktada devreye girmektedir. Farklı tasarımlarda, renklerde ve desenlerde üretilen karo zemin taşları zeminleri güzelleştirmekte ve diğer dekorasyon ürünleri ile birleştiğinde bir bütün oluşturmaktadır. Genellikle bahçe gibi peyzaj uygulamalarının yoğun yapıldığı alanlarda karo yer döşemeleri sıklıkla tercih edilmektedir.

Bahçe Karo Taşı Modelleri ile Bahçeler Daha Havalı

Bahçe Karo Taşı

Karo yer döşemesi bahçe yer döşeme modelleri içerisinde yer alan popüler bir üründür. Bahçe karo taşı renkli ve desenli bir zemin kaplama çeşididir. Doğal taşlar kullanılarak üretilen karo taşları doğanın renklerini yansıtmaktadır. Çünkü renkli çakıl taşları kullanılarak üretilir. Karo bahçe yer döşemesi motifli bir zemin taşıdır. Karo taşı genellikle beton malzeme kullanılarak üretilse de parke ya da ahşap olarak da üretilmektedir. Lakin dayanıklılık açısından bahçe karo taşı olarak genellikle wash beton karo taşı tercih edilmektedir. Son trend yer döşemeleri arayışı içerisinde iseniz karo yer döşemesi tam size göredir. Şık ve birbirinden farklı tasarımları ile sizlere sunulan karo yer döşemesi bahçeleriniz için vazgeçilmez bir peyzaj ürünü olacak.

Ahşap ya da parke zeminlerin yanı sıra beton bahçe karo taşı daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Ahşap ve parkenin dış mekanlarda uygulanması zordur ama beton karo taşı dış mekanda kolaylıkla uygulanarak peyzaj çalışması yapılabilir. Sizler de bahçe karo taşının bu avantajından faydalanarak zeminlere estetik ve şık bir hava katabilirsiniz.

Dekoratif Desenli Zemin Karo Yer Döşemesi

Dekoratif Desenli Zemin Karo Taşı

Dekoratif karo taşı zeminlerde motif oluşturmak için kullanılan karo taşlarıdır. Zemin kaplama ürünü olarak kullanılan dekoratif karo taşı doğal çakıl taşlarının yüksek sıcaklık ve basınçta kalıplanması sonucu üretilir. Genellikle bahçe tasarımı için kullanılsa da aşağıdaki alanlarda da kullanımı yaygındır;

  • Merdiven basamakları
  • Hafif araç trafiğine açık alanlar
  • Yürüyüş yolları
  • Bina girişleri
  • Kurumsal iş merkezleri
  • Devlet kurumları
  • Cephe kaplaması

Karo Nasıl Döşenir?

Çakıllı karo taşı döşemek ustalık ister. Farklı ölçülerde üretilen karo yer taşları beton harç ya da stabilize kum üzerine yan yana sırayla döşenerek monte edilir. Kare şeklinde ürünlerdir. Zemine yerleştirildikten sonra üzerine çekiç yardımı ile vurarak zemine sabitlenir. Daha sonra kuruması için bırakılır. Aşağıda karo nasıl döşenir? Videosunu izleyerek sizler de fikir sahibi olabilirsiniz.

Karo Yer Döşemesi Fiyatları ve Modelleri

Karo döşeme fiyatları karo taşının modeline ve ölçüsüne bağlı olarak değişmektedir. Aşağıda karo taşı ölçülerini görebilirsiniz. Özel ölçü karo döşeme modelleri yapılmaktadır. Talep üzerine farklı renklerdeki çakıl taşlarının birleşimi kullanılarak istenilen renk karo döşeme modelleri üretilip sizlere sunulmaktadır.

Karo Taşı Ölçüleri

Karo Taşı Kalınlık

Ağırlık

40×40 cm

3,8 cm

15 kg

30×30 cm

2,8 cm

9 kg

45×45 cm

5cm

25 Kg

60×60 cm

5cm

50 Kg

Karo Taşı Basamak

Karo Taşı Basamak Kalınlık

Ağırlık

100×150 cm, 25×35 Rıftı

15-16 cm

75 ile 150 Kg

Karo taşı döşeme fiyatları için tek yapmanız gereken en kaliteli karo taşı üreticisi Özkul ile iletişime geçmektir. Modern dekoratif yer taşları en uygun fiyatlar ile Özkul’da. Hemen arayın avantajlı fiyatlardan yararlanın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.