HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Terrazzo Zemin Döşeme Nasıl Yapılır?

18-08-2022 18:42
Terrazzo Zemin Döşeme Nasıl Yapılır?

Zemin kaplaması uygulama yapıldığı mekana estetik bir güzellik katmaktadır. Bu yüzden açık ya da kapalı alanda olsun zemin kaplamaları her zaman dikkat çeken bir dekorasyon ve peyzaj ürünüdür. Terrazzo zemin de döşeme olarak çok eski zamanlardan beri kullanılan bir zemin kaplama çeşididir. Peki terrazzo nedir, özellikleri nelerdir ve zemine nasıl uygulanır? Bugün sizlerle modern ve ekonomik bir yer döşeme çeşidi olan terrazzo ürününü inceleyeceğiz.

Özkul Yapı olarak Terrazzo seramik konusunda profesyonel bir firmayız. Linki tıklayarak terrazzo yer döşeme çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Aşağıda Özkul Terrazzo Zemin Taşı ürünlerini inceleyebilirsiniz.

O zaman başlayalım.

Terrazzo Nedir?

terazzo yer döşemeleri

Terrazzo yaklaşık 1500 yıllık geçmişe sahip olan bir zemin kaplama çeşididir. Bu zemin kaplama malzemesi İtalya’da ortaya çıkmıştır. İtalyanca’da ‘’teras’’ anlamına gelen Terrazzo kelimesi öncelikle teras kaplamalarında kullanılmıştır. Özellikle işçilerin günlük kullanım alanlarının düzenlenmesinde terrazzo döşeme kullanışmıştır. Terrazzo ilk önce mermer atıklarının kullanılması ile üretilen bir zemin malzemesiydi. Şu anda mermer parçaları ve beton karşımından terrazzo yer döşemesi elde edilmektedir. Tarihte en eski terrazzo uygulamalarına Venedik’te rastlanmaktadır.

Terrazzo kaplama ürünlerine son yıllarda daha çok evlerin zeminlerinde rastlıyoruz. Terrazzo kullanıldığı alana estetik bir değer katarken aynı zamanda modern görünümü ile misafirlerin ilgisini çekmektedir. Bu yüzden son yıllarda zeminde kullanımının yanı sıra terrazzo döşemeler duvar kaplamalarında da tercih edilmektedir. Halka açık veya kalabalık binaların zemin ve duvarlarında kullanılır. Bu alanların en çok bilineni hastane, otel, restoran ve kafedir.

Terrazzo yapılırken üretimde kullanılan mermer çeşidine bağlı olarak farklı renklere sahip olmaktadır. Kullanılan mermer terrazzo zemin döşeme ürününün rengini belirlemektedir.

Terazzo zemin nasıl yapılır?

Terrazzo zemin sadece zemin kaplama için kullanılan terrazzo çeşididir. Uygulaması oldukça kolaydır. Terrazzo zemin uygulanırken epoksi reçine kullanılır. Terrazzo zemin uygualama esnasında mermer, kuvars, granit ve benzeri taşlar karıştırılarak epoksi reçine yardımı ile zemine sürülür. Bu döküm tekniği ile terrazzo zemin kaplaması tamamlanmış olur. Yukarıdaki videoda terazzzo zemin yapımı görebilirsiniz.

Uygulama yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey uygulama yapılacak mekanın zemin sıcaklığıdır. Zemin sıcaklığı 13 ile 15 C arasında olmalıdır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise epoksinin yoğuşma noktadır. Epoksi yoğuşma noktası 5 C üzerinde olmalıdır. Son olarak bilmeniz gereken şey beton zeminlerin sıcakğının yoğuşma noktasından düşük olması gerektiğidir. Zemin temizlenmeli, pürüzsüz ve terrazzo uygulamasına hazır hale getirilmelidir. Tüm bu koşullar sağlandıktan sonra epoksi reçine yardımı ile zemin kaplanır.

Zemine dökülen terrazzo kaplama oldukça hızlı kurur. Uygulama yapıldıktan sonra 8 saat içinde zemin kurur. Ve 24 saat sonra zemin kullanıma hazır hale gelir. İşte bu yüzden hızlı ve pratik uygulaması sayesinde de çok avantajlıdır.

Terrazzo zemin uygulandıktan sonra pürüzsüz bir yüzeye sahip olur.

Peki terrazzo zemin kaplamanın özellikleri nelerdir? Hep birlikte bakalım…

Terrazzo Zemin Kaplama Özellikleri

motif desen karo

Terrazzo zemin kaplama çok avantajlı bir üründür. Bu yüzden aşağıda sayacağımız özelliklere sahiptir.

  • Diğer zemin çeşitleri ile karşılaştırıldığı zaman ekonomik bir zemin çeşididir.
  • Çok amaçlı bir kullanımı vardır; duvar, zemin ve dekoratif objelerin üretiminde kullanılabilir.
  • Suya ve neme karşı dayanıklıdır. Bu sayede iç ve dış mekanlarda güvenle kullanılabilir.
  • Yüzeyi pürüzsüz olduğu için temizliği oldukça kolaydır.
  • Çok fazla renk ve desen çeşidine sahiptir.
  • Anti bakteriyel özelliği ile çocuklu evlerde kullanıma uygundur.
  • Kimyasal ve fiziksel etmenlere karşı oldukça dayanıklıdır. Kolay kolay aşınmaz.
  • Bakım masrafları oldukça düşüktür. Bu yüzden tamiri kolaydır.
  • Yüksek sıcaklık ve basınç altında kullanılabilir.
  • Solvent içermez, yani sağlığa bir zararı yoktur.
  • Kayganlığı azaltılmış bir zemindir, bu yüzden üzerinde yürümek tehlikeli değildir.
  • İster parlak, isterseniz de mat bir zemin elde edilebilir.

Gördüğünüz gibi terrazzo zemin kaplamaları oldukça başarılı ve kullanışlı bir üründür. Yukarıda saydığımız özellikler neticesinde terrazzo zemin kaplamalarının yanı sıra aynı zamanda duvar ve obje yapımında da kullanılmaktadır. Çok yönlü bir ürün olmasını ev dekorasyonu için terrazzodan üretilen masa, sandalye, zigon sehpa gibi ürünler ile kanıtlayabiliriz.

Terrazzo seramik nedir?

terrazzo seramik zemin

Terrazzo seramik yer döşemesi ve duvar kaplaması olarak kullanılan bir malzemedir. İçerisinde mermer, çimento, granit, taş ve cam gibi sert malzemelerin kırıkları kullanılır. Bu yüzden rengarenk desenlere sahip seramikler elde edilir. Kompozit bir malzeme olan terrazzo seramik epolsi reçine ile yerinde döküm tekniği kullanılarak uygulanır. Derz arası yoktur. Bu sayede kolay kolay kirlenmez ve kirlense de pürüzsüz yüzeyi sayesinde kolaylıkla temizlenir.

Aşağıda terrazzo seramik kaplama örneklerini ve aynı zamanda fikirlerini görebilirsiniz.

Terrazzo Seramik Kaplama Örnekleri

Terrazzo seramik kaplamazemin, duvar, merdiven, eşya yapımı gibi farklı uygulama alanlarına sahiptir. Ürünün bu kadar popüler olmasının en önemli nedeni çeşidinin çok fiyatının ise uygun olmasıdır. Bu yüzden terrazzo seramik kaplama olarak da bilinen terrazzo döşeme örneklerini sizler için aşağıda paylaşacağız. Özkul yapı olarak terrazzo prekast ve terrazzo yer döşemeleri konusunda uzman firmayız. Eğer sizde terrazzo hakkında daha fazla bilgi almak ve terrazzo zemin kaplama fiyatları öğrenmek istiyorsanız tek yapmanız gereken hızlıca bizimle iletişime geçmektir.

*** Terrazzo zemin kaplama fiyatları ürün çeşidine ve alanın metrekaresine bağlı olarak değişir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.